Sign2pay verhuist hoofdkantoor van Antwerpen naar Amsterdam

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Antwerpse fintech-start-up Sign2pay verhuist zijn hoofdkantoor naar Amsterdam. “We willen marktleider worden in digitale handtekeningen”, oppert ceo Nicolas Mertens, “en opereren vanuit een stad zoals Amsterdam geeft je meer geloofwaardigheid op internationaal niveau.”

De fintech-start-up Sign2Pay maakt het mogelijk om af te rekenen via een mobiel toestel. De consument hoeft ter verificatie enkel zijn handtekening te zetten op het scherm van zijn smartphone of tablet. De Sign2Pay-app zorgt er vervolgens voor dat het bedrag automatisch van de rekening gaat.

De toepassing analyseert met behulp van een speciaal algoritme honderden datapunten in één handtekening. Voor de verkopende partij dit een beveiligingsniveau moeten bieden dat gelijk staat aan biometrische authenticatie, en dat vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. Nog een voordeel: de technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere toestellen. De app kan inmiddels betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen.

Medeoprichter en ceo van Sign2pay Nicolas Mertens benadrukt dat het niet de bedoeling is om de vestiging in Antwerpen de verlaten, maar dat er enkele belangrijke redenen zijn om de hoofdzetel toch naar Amsterdam te verplaatsen.

“Amsterdam maakt samen met Londen en Stockholm bijvoorbeeld deel uit van de ‘payment belt’, dat zijn Europese steden waar heel wat bedrijfjes actief in mobiele betalingen samentroepen”, klinkt het. “Antwerpen behoort niet tot dat clubje.”

“De Nederlandse grootstad staat sinds kort ook in de top 20 van de start-up steden in de wereld, wat belangrijk is wanneer je internationale profielen wil aantrekken. Interessante ontwikkelaars of verkopers met ervaring op het internationale toneel gaan zich eerder in Amsterdam dan in Antwerpen vestigen. Nog een andere reden is dat het gros van onze klanten zich in of rond Amsterdam bevindt.”

‘Fiscale optimalisatie’ zou volgens Mertens absoluut niet de drijfveer zijn achter de keuze voor Nederland, de verplaatsing van de hoofdzetel moet zuiver als een marketingverhaal worden opgevat. “We willen marktleider worden in digitale handtekeningen, en opereren vanuit een stad zoals Amsterdam geeft je nu eenmaal meer geloofwaardigheid op internationaal niveau.”

“Nogmaals: we gaan hier niet weg”, benadrukt de medeoprichter. “De tien mensen die vanuit Antwerpen voor ons werken, kunnen dat gewoon blijven doen. Wel is het zo dat we ons team aan de Willemsparkweg in Amsterdam in de komende weken ook gaan uitbreiden tot tien man. Je moet gaan waar je klanten zitten, en dicht bij het vuur ook.”

Nieuwe kapitaalronde

Sign2pay, dat opgericht werd in 2014 door Nicolas Mertens, Nick Lloyd en Tom Schouteden, kon begin dit jaar al 605.000 euro ophalen bij investeerders zoals iMinds en bij de Nederlandse business angels Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens (allicht nog één van de redenen waarom de hoofdzetel naar Amsterdam verhuist).

De huidige geldschieters hebben trouwens al aangegeven dat ze opnieuw willen investeren in de start-up, meer details volgen in de komende weken.

In de eerste helft van volgend jaar zou er overigens een derde, grotere kapitaalronde op het programma staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content