Silverfin vergemakkelijkt het werk van boekhouders

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Silverfin is een nieuwe rapporteringstool die financiële dienstverleners (accountants, boekhoudkantoren) toelaat om hun kerntaken te centraliseren in één softwarepakket.

Silverfin is een nieuwe rapporteringstool die financiële dienstverleners (accountants, boekhoudkantoren) toelaat om hun kerntaken te centraliseren in één softwarepakket.

“Denk maar aan het opbouwen van tussentijdse financiële rapporten, het aanmaken van aangepaste klantenbundels of het koppelen van belangrijke documenten aan nuttige financiële informatie”, verduidelijkt bedenker en medeoprichter van het bedrijfje achter Silverfin, Joris Van Der Gucht.

Het softwarepakket laat gebruikers toe om data uit een 40-tal boekhoudpakketten (waaronder Exact Online, Navision, SAP, Kluwer, …) samen te brengen, te analyseren, te onderbouwen en op te leveren aan de klant. Het resultaat is makkelijk opvraagbaar via de iPad-app.

“Eén van de grote voordelen is dat je heel wat tijd kan uitsparen bij het opmaken van tussentijdse balansen (bijvoorbeeld d.m.v. financiële rapporteringen op maat van de klant) en jaarcijfers (jaarrapporten, verslagen, en toelichtingen)”, gaat Van Der Gucht verder.

“Nog uniek is dat we één van de weinige tools zijn die in real time linken naar de boekhoudpakketten die we ondersteunen, de data moet niet meer geüpload worden”, aldus de jongeman. “Gebruikers gaan steeds aan de slag met de meest recente en de meest correcte informatie.”

Silverfin draait volledig in de cloud, en werkt volgens een saas-model. “We vragen een prijs per dossier, en afhankelijk van de rapporteringsfrequentie kan de som al dan niet oplopen”, klinkt het nog.

Above the Line, de Gentse big data start-up die Silverfin in de markt zet, wil het pakket nog wat verfijnen naar iets grotere kmo’s toe, en droomt al luidop van een internationale expansie. Een jaar na de lancering telt het bedrijfje een 20-tal klanten in België. Er komen er gemiddeld twee per maand bij.

Paspoort: Naam: Above the Line – Silverfin

Website: www.getsilverfin.com

Maatschappelijke zetel: Gent

Aantal werknemers: 2, Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele.

Kapitaal: eigen middelen, bootstrapping.

Opgericht in: 2013

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content