Startit @kbc opent antenne in Brussel op 15 september

© Brussel Europese wijk
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Startit @kbc-incubator opent op 15 september zijn antenne in Brussel, dit keer in samenwerking met BetaGroup. Na Antwerpen, Leuven, Hasselt en Gent is Brussel alweer de vijfde stad waar de incubator neerstrijkt.

Net zoals in de vier andere steden ondersteunen ook partners als Accenture en Cronos de Startit @kbc-antenne in Brussel, maar met BetaGroup er bij zullen er in de hoofdstad allicht ook enkele andere accenten worden gelegd.

Ter herinnering: starters krijgen bij de early stage incubator van KBC Bank tijdelijk gratis kantoorruimte aangeboden, en worden ondersteund en begeleid door de partners in het project, elk vanuit hun eigen specialisatie. Het initiatief biedt intussen onderdak aan zowat 180 start-ups, en is daarmee volgens de oprichters de grootste incubator van België.

BetaGroup groepeert en begeleidt Belgische internetondernemers, softwareontwikkelaars, digital marketeers en creatievelingen, en organiseert maandelijks tal van pitch-events, conferenties, workshops en lezingen in en rond de hoofdstad. Dat zal voortaan dus ook bij Startit @kbc gebeuren.

Op 15 september opent de nieuwe locatie van haar deuren in de Wetenschapsstraat 23, midden in de Europese wijk. Die opening is meteen ook het startschot van de eerste Brusselse ‘pitch’ van Start it @kbc, een dag waarop een rist start-ups actief in hitech, fintech, sales, design en entertainment hun ideeën kunnen voorstellen aan een professionele jury.

“De geselecteerde ondernemers mogen tijdens de pitch op 15 september hun idee voorstellen aan onze jury”, geeft drijvende kracht achter Startit @kbc Patrick Van Loij een woordje uitleg. “De winnaars krijgen diezelfde dag nog de sleutel van hun nieuwe kantoorruimte in Brussel en worden opgenomen in het Start it-netwerk. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met onze andere starters en krijgen coaching op maat van onze experts.”

“Het is de bedoeling dat we met een 15-tal projecten aftrappen”, vult Philippe Rangoni van BetaGroup aan. “Onze taak bestaat er in om de starters wat te begeleiden, om een eventuele dealflow mee in goede banen te leiden, en om er events te organiseren.”

“De samenwerking met BetaGroup creëert een win/win situatie”, vult Van Loij nog aan, “we versterken elkaar. BetaGroup kent de webcommunity in de hoofdstad erg goed en kan er dus voor zorgen dat Startit @kbc ook aan Franstalige kant een klinkende naam wordt.”

Geïnteresseerd? Dien dan ten laatste op 5 september je kandidatuur in via www.startit.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content