Startit @ KBC trekt naar Brussel in samenwerking met BetaGroup

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De ‘Startit @ KBC’-incubator opent een antenne in Brussel in samenwerking met BetaGroup. Na Antwerpen, Leuven, Hasselt en Gent is Brussel alweer de vijfde stad waar de incubator neerstrijkt.

Net zoals in de vier andere steden ondersteunen ook partners als Accenture en Cronos de ‘Startit @ KBC’-antenne in Brussel, maar met BetaGroup er bij zullen er in de hoofdstad allicht ook enkele andere accenten worden gelegd.

Ter herinnering: starters krijgen tijdelijk gratis kantoorruimte aangeboden bij ‘Startit @ KBC’, en worden ondersteund en begeleid door de partners in het project, elk vanuit hun eigen specialisatie.

BetaGroup groepeert en begeleidt Belgische internetondernemers, softwareontwikkelaars, digital marketeers en creatievelingen, en organiseert maandelijks tal van pitch-events, conferenties, workshops en lezingen in en rond de hoofdstad. Dat zal voortaan dus ook bij ‘Startit @ KBC’ gebeuren.

“In eerste instantie gaan we een aantal start-up cafés organiseren in Brussel”, geeft Philippe Rangoni van BetaGroup een woordje uitleg. “Daar krijgen geïnteresseerde starters de mogelijkheid om mentors zoals Cédric Donc en Jean Zurstrassen te ontmoeten, en om hun project te pitchen.”

“Uiteindelijk is het de bedoeling dat we met een 15-tal projecten aftrappen”, aldus nog Rangoni. “Onze taak is het om de starters wat te begeleiden, om een eventuele dealflow in goede banen te leiden, en om er events te organiseren.”

“De samenwerking met BetaGroup creëert een win/win situatie”, vult projectverantwoordelijke Patrick Van Loij van KBC aan, “we versterken elkaar. BetaGroup kent de webcommunity in de hoofdstad erg goed en kan er dus voor zorgen dat Startit @ KBC ook aan Franstalige kant een klinkende naam wordt.”

Waar het kantoor juist gaat komen is nog niet helemaal duidelijk, al oppert Rangoni dat er momenteel gekeken wordt naar een gebouw van KBC in de buurt van het Luxemburgplein. Nog voor de zomervakantie zou de antenne geopend moeten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content