Startup belooft Matrix-achtige virtual reality

Magic Leap © .

Een Amerikaanse startup met de topman van Google in de raad van bestuur wil virtual reality maken die het brein niet kan onderscheiden van de echte wereld.

De wereld weet bijna niets over Magic Leap. Het bedrijf haalde in een series C een zeer stevige 793,5 miljoen dollar op. Onder meer Alibaba, Qualcomm en Google investeren in het bedrijf en Google-ceo Sundar Pichai is er bestuurder. Daar stopt het grotendeels. Maar Wired kon een beperkte blik werpen op het bedrijf en zijn missie.

Magic Leap gaat voor Mixed reality, waarbij je hersenen denken dat de digitale lichten en projecties bij de echte wereld horen. Volgens Wired slaagt het bedrijf daar goed in met realistische beelden. Al nuanceert het tegelijk dat zowat alle VR- en holografische toestellen momenteel aan een stevig tempo verbeteren.

Op het eerste zicht lijkt Magic Leap daarmee een concurrent voor Microsofts’ Hololens of de Meta 2. Dat beiden nu al beschikbaar zijn voor developers schrikt ceo Rony Abovitz niet af. Hij wil volgens Wired eerst zorgen dat zijn product perfect is. Bovendien is het nog niet duidelijk of het eindproduct van Magic Leap een bril zal zijn, of een totaal ander toestel dat de projecties zal genereren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content