Startup ‘Grexit’ overweegt nieuwe naam

© iStock

Onverwacht naamsbekendheid krijgen is een droom voor veel startups. Maar voor e-mailtool Grexit werd het de afgelopen maanden te veel van het goede.

Het Indiase bedrijf, wiens tool van je mailbox een collaboratietool maakt, bestaat sinds 2011. De Griekse crisis was toen al volop aan de gang, maar het woord Grexit kreeg toen weinig weergalm op het internet. Dat is de afgelopen jaren, en in het bijzonder de laatste 2-3 maanden veranderd.

De originele naamkeuze heeft zelfs niets te maken met Griekenland. Het woord ‘Grex’ is Latijns voor kudde of zwerm, leggen de oprichters uit aan Mashable. Bovendien is het woord makkelijk te onthouden. “Maar we gaan zeker rebranden,” zegt medeoprichter Niraj Ranjan Rout aan de site.

“Zeker op korte termijn is er een negatieve connotatie met het Griekse Fenomeen. Het zal er misschien niet van komen, maar het onderwerp zal nog een hele tijd ter discussie staan.”

Het is in de recente geschiedenis niet de eerste keer dat bedrijven hun naam veranderen omwillen van externe factoren. Onder meer Isis Wallet, dat mobiele betalingen doet, Isis Equity Partners, dat vermogens beheert en de Belgische chocolatier Isis (intussen omgedoopt tot Libeert) kozen intussen een andere naam om de link met de gelijknamige terreurgroep door te knippen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content