StartupBus Belgium zoekt creatieve geesten

. © .

In september begint de Belgische StartupBus aan een nieuwe roadtrip. De tweede editie zal meer deelnemers tellen, maar er zijn ook nog enkele plaatsen vrij voor jonge creatievelingen.

Het concept is eenvoudig: stamp op enkele dagen een start-up uit de grond tijdens een busrit door België, Nederland en Duitsland. De Belgische bus vertrekt op 2 september in Brussel en rijdt via Amsterdam en Berlijn waar de deelnemers regelmatig hun idee pitchen en daarbij coaching krijgen.

Tegen 5 september komen de zes Europese bussen samen op de Corda INCubator in Hasselt waar ze hun concept moeten pitchen voor de jury. Alle deelnemers gaan nadien door naar de Pirate Summit in Keulen, waar de tien beste groepen hun finale pitch geven en er een winnaar wordt gekozen.

Deelnemers gezocht

Vandaag telt de Belgische bus twintig deelnemers, bestaande uit designers, developers en hustlers (‘verkopers’). Maar er zijn nog een drietal plaatsen vrij. Wie nog mee wil kan zich inschrijven op Europe.startupbus.com. Kandidaten krijgen wel nog een kort intakegesprek via Skype om te zien welk vlees de organisatoren in de kuip krijgen.

Teamwerk

Belangrijk om te weten: iedereen pitcht zijn of haar idee van bij de start. Maar nog voor de eerste halte in Amsterdam wordt daarover gestemd waarna er teams worden gevormd die de beste concepten verder uitwerken. Geld of prijzen vallen er niet te winnen, het gaat om het avontuur en de eer. Al staat het deelnemers uiteraard vrij om hun idee nadien effectief uit te werken en alsnog de volgende Facebook, Snapchat of Skype te worden.

StartupBus komt overgewaaid uit de VS waar het concept in 2010 ontstond. Intussen zijn er zowel in Australië, Afrika als Europa al meerdere bussen vertrokken. De Belgische editie wordt georganiseerd door Lien Van Den Steen (alumni StartupBus San Francisco 2014) en Ann Glorieus, die de eerste editie van StartupBus Belgium co-organiseerde. Steven Beeckman, ooit laureaat op de eerste Europese editie van StartupBus, is sinds dit jaar medeorganisator op Europees niveau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content