Stearn vereenvoudigt het uitsturen van vacatures

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Stearn heeft een webplatform in de markt gezet dat het rondsturen en afsluiten van vacatures automatiseert en vergemakkelijkt. “Gemiddeld duurt het nu 7 minuten om een vacature te plaatsen. Vroeger was je minstens drie kwartier kwijt.”

Stearn heeft een webplatform in de markt gezet dat het rondsturen en afsluiten van vacatures automatiseert en vergemakkelijkt. “Gemiddeld duurt het nu 7 minuten om een vacature te plaatsen. Vroeger was je minstens drie kwartier kwijt.” Stearn is een Brusselse start-up die werd opgericht door drie vrienden met jaren ervaring in de it-sector. Het platform dat ze gebouwd hebben zorgt er voor dat vacatures van eender welke rekruteerder gemakkelijk en snel (met één muisklik) uitgestuurd en geplaatst kunnen worden op jobboards, sociale media en andere websites.

“Wat de jobboards betreft werkt onze toepassing al met StepStone, Monster, JobServe en straks ook VDAB, Actiris, Le Forem, Experteer en IT Job Board”, vertelt managing partner Arnaud Llamas Bravo. “De onderhandelingen met Vacature en met Jobat zitten in een vergevorderd stadium.”

Later is het de bedoeling om ook gedrukte media zoals kranten toe te voegen als verspreidingskanaal. “We overleggen momenteel met IPM en MetroTime, twee bureaus die voortdurend vacatures plaatsen in kranten. Dergelijke spelers verliezen momenteel klanten, omdat het zo veel moeite kost om het juiste formaat voor krantenadvertenties te bepalen.”

“Met Stearn bouwen we nu een interface die het mogelijk maakt om op voorhand te bekijken hoe een advertentie er gaat uitzien in de pers, waardoor de kopzorgen over het formaat verdwijnen. Die feature biedt nog geen enkele andere speler aan.”

Omdat het platform het rondsturen, plaatsen en sluiten van vacatures zo gemakkelijk maakt, gaat het team van Stearn er van uit dat de rekruteerders meer jobboards zullen inschakelen dan voordien. “Je hoeft zelfs niet langer op voorhand een contract te hebben. StepStone bijvoorbeeld, kan je sowieso al aanvinken. Die organisatie contacteert je dan wel nadien.”

Voor gebruikers wordt het met andere woorden gemakkelijker dan ooit om jobs te posten, terwijl de jobboards in theorie meer geld kunnen binnenhalen. “We creëren een win/win situatie voor beide partijen”, glimlacht Llamas Bravo. “Gemiddeld duurt het nu 7 minuten om een vacature te plaatsen. Vroeger nam dat toch al snel 45 minuten in beslag.”

De start-up gaat op 3 manieren geld verdienen. “We maken reclame voor jobboards en recruitementagentschappen op het platform, het is de bedoeling om de informatie uit de data die we verzamelen in rapportjes te gieten en door te verkopen (opdat een bedrijf bijvoorbeeld te weten kan komen langs welke kanalen het best kan recruteren), én er worden premium-abonnementen aangeboden à la LinkedIn, met extra functionaliteiten. De basisdienst blijft gratis.

Paspoort: Naam: Stearn

Maatschappelijke zetel: Evere, Brussel

Opgericht in: 2012

Aantal werknemers: 3 partners

Kapitaal: startkapitaal van 70.000 euro, financiering van 290.000 euro voorzien door banken. Op zoek naar 200.000 euro extra

www.stearn.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content