Studenten KU Leuven krijgen boost naar ondernemerschap

Met een incubator wil de Leuvense universiteit studenten binnenkort beter ondersteunen in de weg naar het ondernemerschap.

Met een incubator wil de Leuvense universiteit studenten binnenkort beter ondersteunen in de weg naar het ondernemerschap.

LCIE, wat staat voor Leuven Community for Innovation driven Entrepreneurship, wordt in oktober gelanceerd. De bedoeling is dat studenten met plannen één aanspreekpunt hebben voor onder meer de experise van Flanders DC, iMinds en Leuven INC. Dat schrijft De Tijd.

De universiteit kent veel afgestudeerden die nadien een eigen bedrijf beginnen. Maar de Leuvense ondernemersscene is complex geworden zegt projectleider Wim Fyen aan de zakenkrant. Tegelijk bleef ondernemerschap te beperkt tot het academische.

Gelijk met LCIE komt er ook een lessenpakket van 15 studiepunten waarin vier vakken je voorbereiden op een leven als ondernemer. Momenteel is dat enkel voor de faculteit Economie, maar de universiteit is wel van plan dat uit te breiden.

Vanuit de provincie Vlaams-Brabant komt er voor het project 100.000 euro aan subsidies. De KU Leuven voegt daar jaarlijks 130.000 euro aan toe. Al benadrukt de instelling wel dat het zijn rol beperk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content