Studenten winnen Apps For Ghent

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

‘The Missing H’ heeft met hun game ‘Circadia’ de tweede editie van …

Het studententeam ‘The Missing H’ heeft met hun game ‘Circadia’ de tweede editie van ‘Apps For Ghent’ gewonnen.

Voor het tweede jaar op rij werd het afgelopen weekend ‘Apps For Ghent’ georganiseerd: een wedstrijdformule waarin concepten en prototypes van apps voorgesteld worden op basis van beschikbare open data. Het evenement werd georganiseerd door OKFN Belgium, IBBT en Ghent Web Valley en geniet de steun van de stad Gent. In de aanloop van ‘Apps For Ghent’ gaf de stad nog extra open data vrij.

Aan deze editie namen zeven teams van professionelen en drie studententeams deel. Het studententeam ‘The Missing H’ wist met hun game ‘Circadia’ de hoofdvogel af te schieten. Circadia koppelt locaties aan populariteit en buurtgevoel, en levert op die manier ook weer input voor het Gentse beleid. De tweede studentenprijs ging naar team iRail, die een spel uitdokterden waarin je clans kan vormen. In ‘G for Ghendetta’ is het de bedoeling om zo via populariteit je eigen wijk te ‘veroveren’.

Bij de professionele teams werd ‘Research Through Visuals’ in de bloemetjes gezet. Zij ontwikkelden een set om de groei of inkrimping van wijken in Gent op een visueel aantrekkelijke manier weer te geven. Op die manier worden statistieken voor iedereen tastbaar. De organisatoren toonden zich achteraf tevreden over het inhoudelijk sterk deelnemersveld en de diversiteit van de inzendingen. Het is de bedoeling om het event volgend jaar opnieuw te organiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content