Take Eat Easy haalt 200.000 euro op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische start-up Take Eat Easy heeft 200.000 euro opgehaald bij enkele business angels. Met het geld hoopt het bedrijfje sneller te kunnen groeien en zijn gebruikersbasis uit te kunnen breiden.

De Belgische start-up Take Eat Easy heeft 200.000 euro opgehaald bij enkele business angels. Met het geld hoopt het bedrijfje sneller te kunnen groeien en zijn gebruikersbasis uit te kunnen breiden.
Take Eat Easy is een start-up die focust op afhaalmaaltijden. Waar je bij de meeste concurrerende platformen als Seamless al een vrij duidelijk idee moet hebben van wat je wil gaan eten, beschikt Take Eat Easy over een zoekmachine die gebaseerd is op een ingenieus systeem van aanbevelingen.

Gebruikers hoeven enkel hun adres in te geven, een tijdstip te kiezen waarop de maaltijd moet worden afgeleverd, en de webapp schotelt meteen een uitgebreid aanbod voor. Restaurants betalen een commissie van 12 procent per bestelling die ze binnenkrijgen langs het platform.

Intussen heeft de starter, die één van de finalisten was van de eerste editie van de Waalse accelerator Nest’Up, trouwens al een update gelanceerd. De nieuwe versie is gebouwd met responsive design (en past zich dus aan aan de grootte van het scherm), maakt het mogelijk om favorieten toe te voegen, en werkt met kortingen wanneer gebruikers hun vrienden kunnen aansporen om gebruik te maken van de site.

Oprichter Adrien Roose heeft zopas 200.000 euro weten los te peuteren bij een handvol business angels (waaronder Index Ventures-partner Francesco de Rubertis).

“Dat geld is nodig om onze gebruikersbasis uit te kunnen breiden en om het aantal restaurants op ons platform te kunnen vergroten”, klinkt het. “Bovendien werken we momenteel aan native apps voor smartphones en tablets.”

Momenteel werken er een 50-tal restaurants uit het Brusselse mee aan Take Eat Easy. Het platform is toegankelijk op iOS en Android via een HTML 5-webapp.

De initiatiefnemers hopen om nog eens 100.000 euro extra te kunnen ophalen via het crowdfundingplatform MyMicroInvest.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content