Teamleader opent kantoor in Berlijn

© Teamleader
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische start-up Teamleader opent een kantoor in Berlijn. De crm-specialist wil de Duitse KMO-markt bedienen vanuit de Duitse hoofdstad.

“Het kantoor in Berlijn is ons eerste kantoor in een niet-Nederlandstalig land”, aldus medeoprichter Jeroen De Wit. “We willen bewijzen dat we ons model uit Nederland en België kunnen aanpassen aan de Duitse markt. Toen we in het voorjaar een belangrijke award wonnen op een conferentie van The Next Web, zagen we erg veel Duitse interesse.”

“Er verschenen artikels in de Duitse pers en onze website werd overspoeld. Sindsdien stond het eigenlijk al vast dat we zouden uitbreiden naar Duitsland. En Berlijn wordt soms het Europese Silicon Valley genoemd, dus we kunnen nergens beter zitten. Er heerst hier een heerlijk ondernemend sfeertje, met veel start-ups, investeerders en events.”

Teamleader zit in Berlijn op een site met meerdere start-ups en groeibedrijven, waaronder ook grote namen zoals Soundcloud, Zendesk, Uber en Twitter. Maar even belangrijk is dat het bedrijfje er dicht bij haar klanten zit.

Dat bevestigt Josephine Blümel, die als verantwoordelijke voor inside sales, het eerste aanspreekpunt is. “Van hieruit hebben we direct contact met de Duitse kmo’s,’ vertelt Josephine, “waardoor we de lokale noden beter inschatten en hen sneller kunnen bedienen.”

Gebruiksvriendelijk

Teamleader bouwt gebruiksvriendelijke online crm-, sales- en planning-software voor bedrijven. De starter telt intussen al ruim 1.000 klanten (waarvan zo’n 100 in Nederland): vooral kmo’s, maar ook grotere dienstenbedrijven zoals Eneco.

Op amper twee jaar tijd draaide het bedrijfje van de Gentenaars Jeroen De Wit, Willem Delbare en Mathias De Loore al break even. Na een eerste investering van 1 miljoen euro in mei 2014 (van Fortino, het durfkapitaalfonds van Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, allebei ex-Telenet), werd de ploeg uitgebreid van negen naar 24 werknemers.

Een nieuwe kapitaalronde van 2,5 miljoen euro in mei van dit jaar (nogmaals op het conto van Fortino) moet vooral dienen om Teamleader internationaal verder uit te bouwen. De opening van een kantoor in Berlijn past in dat plaatje.

Dit jaar hoopt Teamleader af te klokken op een omzet van 1,5 à 2 miljoen euro, en wil het zijn personeelsbestand nog eens verdubbeld hebben tot 50 man.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content