TrendMiner landt in New York

© New York
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

D Square opent een kantoor in New York. De Limburgse start-up, die met TrendMiner een ‘big data’ softwaretoepassing heeft gebouwd die anomalieën opspoort in industriële processen, kon al enkele vette vissen binnenhalen als klant.

Wat hebben Bayer, Umicore, ThyssenKrupp, Agfa-Gevaert, Borealis, Evonik, Huntsman en heel wat andere topbedrijven met elkaar gemeen? Allemaal zijn ze klant van de Limburgse start-up D Square, en allemaal draaien ze een testversie van de TrendMiner-software van dat bedrijfje.

Wat die software juist doet, kan je niet zo maar in één zin uitleggen. Maar in essentie komt het er op neer dat hij in de data van grote industriële bedrijven zoekt naar anomalieën in de bedrijfsprocessen, en die anomalieën vergelijkt en linkt aan incidenten uit het verleden. Op basis van de patronen die zo blootgelegd worden, kan het systeem nieuwe incidenten voorspellen, en kunnen de bedrijven die de software gebruiken hun voorzorgen nemen, waardoor ze duizenden euro’s kunnen besparen.

D Square en Trendminer staan volgens stichter Bert Baeck op het punt van een (internationale) doorbraak. Het bedrijf maakt zich dan ook op om verder uit te breiden. Enkele senior managementprofielen hebben het team versterkt, en er worden volop extra ontwikkelaars aangeworven.

Baeck verwacht tegen eind dit jaar af te klokken op een dertigtal werknemers. Een nieuwe Serie A-kapitaalronde, die nog voor het einde van het jaar zou worden afgerond, moet de groei mee mogelijk maken.

Om het potentieel uit TrendMiner écht te kunnen verzilveren, moet er natuurlijk verder gekeken worden dan België en Nederland. Een stap naar de Verenigde Staten is daarbij een logische keuze. Die stap werd deze week officieel verzilverd met een kantoor in New York.

D Square krijgt een plaatsje in het Atelier van BelCham, de Belgische Kamer van Koophandel in de Verenigde Staten. De Limburgse Reconversiemaatschappij LRM (overigens één van de investeerders in D Square) sloeg onlangs de handen in elkaar met o.a. KBC, Fortino, Telenet, iMinds en nog enkele spelers voor de realisatie van deze werkplek in New York.

Het BelCham Atelier fungeert als springplank en als uitvalsbasis voor jonge bedrijven die de stap over de plas willen maken. D Square is meteen het eerste Limburgse bedrijf dat officieel de vruchten plukt van deze samenwerking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content