Verkoop uw eigen e-boeken via Boekboek.be

© Boekboek.be
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De nieuwe Vlaamse website Boekboek.be stelt auteurs in staat hun werk beschikbaar te stellen voor pc’s, e-readers, smartphones of tablets. Mark Eyskens heeft er reeds een boek op aangeboden.

Boekboek.be is een initiatief van thrillerauteur Steven Bogaerts en ondernemer en game-ontwikkelaar Arne Lauwers. Zij merken dat het in deze economisch barre tijden almaar moeilijker wordt om een uitgever te vinden, en dat het duur is om boeken in eigen beheer uit te geven. Daarom biedt Boekboek.be schrijvers de kans hun publicaties – boeken dan wel essays of tijdschriften – te koop aan te bieden als e-boek. De digitale lectuur wordt aangeboden in het standaard bestandsformaat ePub en laat zich lezen op pc’s, e-readers smartphones en tablets.

Auteurs bepalen de verkoopprijs, en betalen vooraf zelf een forfaitair bedrag. Dit bedraagt ongeveer 100 euro voor boeken van 100 pagina’s die geen afbeeldingen bevatten, en rond de 150 euro voor publicaties van 300 bladzijden. Boekboek.be strijkt zelf 20 procent van de opbrengst op.

Mark Eyskens Boekboek.be heeft op dit moment een veertigtal boeken in de aanbieding, waaronder ‘Zwarte melk in de politiek van Mark Eyskens.

Amazon en Kobo Schrijvers hebben al enige tijd de mogelijkheid hun werk te verdelen via vooraanstaande e-boekplatformen als Kindle Direct Publishing van Amazon en Writing Life van Kobo. Al is het daar niet evident om in het oog te springen vanwege het immense aanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content