Vetasoft: 3 broers verzoenen games en business

Vetasoft bouwt games rond bekende stripfiguren zoals Guust Flater.

Vetasoft is niet zomaar een familiebedrijf, welnee, het is een heus broerbedrijf dat werd opgericht door Adriano Baglio (die al van kleins af aan games ontwikkelt), Frédéric (die in de it gewerkt heeft bij HP) en Massimo (het commerciële brein, hij maakte de overstap van Coca-Cola).

“We speelden al langer met het idee om samen iets te doen, en rond 2009 werd die wens concreet met de oprichting van Vetasoft. In eerste instantie richtten we ons op applicaties en games voor de iPhone, een model dat haalbaar was voor een kleine organisatie als de onze”, aldus Massimo Baglio.

“Een belangrijke stap werd gezet begin 2010, toen de start-up een aanbesteding binnenhaalde van stripuitgever Marsu Productions om een spel te maken dat gebaseerd was op Guust Flater.

“Inmiddels werd dit spel voor de iPad en iPhone al meer dan 800.000 keer gedownload”, zegt Massimo Baglio trots. Of hoe Vetasoft op een goudader stootte met het bouwen van mobiele games rond stripfiguren.

“Een spel creëren is niet genoeg, je moet vooral voldoende marketingmiddelen hebben om het te promoten. Daarom hebben we besloten om rechtstreeks voor uitgevers te werken.”

Zo sleepte Vetasoft enkele mooie contracten binnen met Anuman Interactive (van de Média-Participations) voor het maken van games met Garfield en Lucky Luke op iOS, Android, Mac en PC.

Deze twee games, over personages die veel meer internationale bekendheid genieten dan Guust, komen heel binnenkort op de markt. Vetasoft voert momenteel ook besprekingen met uitgevers van kinderboeken, want games op tablets voor kinderen jonger dan 10 jaar zijn tegenwoordig erg ‘in’.

Naast de focus op games en strips ontwikkelt Vetasoft mobiele applicaties voor bedrijven, zoals interactieve productcatalogi voor de iPad (bijvoorbeeld voor het Belgische verlichtingsbedrijf Schreder) of digitale toeristische brochures met computeranimatie.
Vetasoft wed opgericht met eigen fondsen, met als enige inbreng van buitenaf een lening van het Waalse beleggingsfonds St’art dat gespecialiseerd is in creatieve beroepen.

Het trio sluit echter niet uit dat er een beroep zal gedaan worden op extern kapitaal om mensen aan te werven, want er zijn nog Android-ontwikkelaars nodig. Binnen 3 à 4 jaar wil het broederschap een tiental mensen tewerkstellen.

Paspoort

Naam: Vetasoft
Opgericht in: 2009
Personeel: 3 medewerkers
Maatschappelijke zetel: Bergen (Parc Initialis)
Startkapitaal: 50.000 euro, lening van het beleggingsfonds St’art
www.vetasoft.com

Partner Content