Vijf miljoen euro voor D square

. © .

De startup die zich toelegt op big data voor de procesindustrie haalt vijf miljoen euro op bij enkele prominente Vlaamse investeerders en breidt verder uit in de VS.

Het geld is deels afkomstig van de eerdere investeerders LRM, PMV en Gemma Frisius (KU Leuven), samen met Fortino Capital en Jurgen Ingels. Fortina Capital en LRM namen de leiding in deze ronde. Door de investering belanden zowel Renaat Berckmoes (Fortino Capital) en Jurgen Ingels in de raad van bestuur van D Square.

Met de investering wil het bedrijf zijn product Trendminder internationaal op de kaart zetten. De software doet aan datamining bij grote industriële bedrijven. Het zoekt naar anomalieën en linkt die aan incidenten uit het verleden. Dat moet problemen blootleggen en toekomstige problemen voorspellen.

Het bedrijf, dat wordt geleid door medeoprichter Bert Baeck, telt momenteel 30 mensen. Het bedrijf is gevestigd op de Corda Campus in Hasselt en trok deze zomer naar New York. Vanaf januari opent het ook een verkoopskantoor in Houston (Texas).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content