Vlaams bedrijf richt ‘Spotify voor studenten’ op met goedkope legale software

© Belga

Het Vlaamse bedrijf Signpost België, met hoofdzetel in Deurne, heeft een webplatform opgericht waar studenten alle software die ze nodig hebben tijdens hun studies op een legale en goedkope manier kunnen kopen. Dat bericht het bedrijf woensdag. Signpost noemt het zelf ‘Spotify voor studenten’.

Software is niet goedkoop en studenten grijpen dan ook vaak naar illegale software. Om dat tegen te gaan creëerde Signpost een platform waar op een legale manier software kan worden afgehaald. De kosten worden gedrukt omdat het om een groepsaankoop gaat.

Het project is sinds 1 september beschikbaar voor 5.500 studenten van de West-Vlaamse hogeschool Howest. Voor iedere opleiding werd een softwarepakket samengesteld. De meeste opleidingen hebben voldoende aan een basispakket dat de student 29 euro per jaar kost. Daarin zit onder meer een antivirus, taalsoftware, Microsoft Office maar ook AutoCAD en 3ds MAX, gericht op meer technische toepassingen. Studenten die vragen of problemen hebben, kunnen terecht bij de helpdesk van Signpost.

Algemeen directeur van Howest Lode Degeyter is enthousiast. “Je hoeft een bepaalde studie – bijvoorbeeld in grafische vormgeving – niet te laten omdat je dure software nodig hebt.” Howest kijkt strikt toe op het gebruik van legale software. Wie niet kan aantonen dat hij legale software gebruikt, loopt de kans zijn of haar diploma niet te halen.

Signpost wil het systeem nu uitrollen. “Het is een win-win-win, voor de student, voor de school en voor de software-uitgevers”, aldus Arne Vandendriessche, operationeel directeur bij Signpost. “We zijn nu klaar om dit nu bij andere onderwijsinstellingen te implementeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content