Vlaamse start-up Unifly haalt 5 miljoen op voor dronebeheer

© iStock
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Vlaamse start-up Unifly heeft er een tweede financieringsronde opzitten. Het jonge bedrijf haalde 5 miljoen euro op om een standaard in droneverkeer uit te bouwen

In zijn tweede financieringsronde haalt Unifly een bedrag van 5 miljoen euro op, onder meer bij investeringsfondsen QBIC en PMV. De ruime meerderheid van het bedrag, zo’n 80 procent, wordt echter geleverd door Terra Drone, een Japans bedrijf dat professionele dienstverlening met drones verstrekt, maar ook zelf drones en beheersoftware produceert.

Unifly ontwikkelt een platform dat drones op een veilige manier door het luchtruim moet krijgen, inclusief een vorm van luchtverkeersleiding en operationeel beheer van drone-activiteiten. Unifly werd vorig jaar in augustus opgericht en kreeg onder meer al steun van het Vlaams Gewest. Met het extra kapitaal wil Unifly sneller naar de markt gaan met zijn platform in de hoop de de facto standaard te worden voor drone luchtverkeersleiding of UTM (Unmanned Traffic Management). “Deze investering door Terra Drone, samen met QBIC en PMV, toont het vertrouwen van de markt in onze technologie. Dit geeft ons nu de middelen om onze ambities waar te maken: een wereldspeler worden op het vlak van Unmanned Traffic Management of UTM,” zegt Marc Kegelaers, ceo van Unifly in een mededeling.

Het Antwerpse bedrijf wil ook extra medewerkers aannemen. Van de twaalf medewerkers vandaag, zou het willen groeien tot een team van meer dan veertig tegen eind 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content