VRT wint op IBC de Innovation Award for Content Creation

© Belga

Live IP, een gezamenlijk project van VRT en de Europese Omroeporganisatie EBU, heeft op de IBC-beurs voor mediaprofessionals in Amsterdam de Innovation Award for Content Creation gewonnen. Live IP is het eerste liveproductiesysteem dat volledig draait op IP en IT-technologie. Ook de Ketnet-app viel in de prijzen.

Live IP is het eerst live-productiesysteem dat volledig een beroep doet op IP- en IT-technologie. In juni won Live IP al de EBU Award for Technology en Information. De vernieuwende aanpak werd deze zomer toegepast voor het live ochtendprogramma over het EK Voetbal van Ketnet.

De prijs werd zondagavond in Amsterdam in ontvangst genomen door Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU) Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT).

Live IP was niet de enige nominatie voor VRT bij de IBC Awards. De Ketnet-app, gemaakt met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de shortlist voor IBC Innovation Award for Content Management. De Ketnet-app won uiteindelijk de tweede plaats in deze categorie.

VRT Sandbox brengt vanop IBC live online verslag uit, in samenwerking met Datanews: http://datane.ws/sandboxtv.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content