Welke start-up ideeën spreken onze professionele investeerders aan?

© .

Jean Zurstrassen van Belcube, Frank Maene van Volta Venture en Toon Vanparys van Strike4 zijn enkele bekende namen onder de Belgische investeerders. Welke sectoren houden zij in het oog?

Er wordt vaak gezegd dat start-ups de grootste moeite hebben om geld te vinden voor hun project. En toch zijn investeerders constant op zoek naar goede ideeën en concepten waarin ze geld kunnen pompen. We spraken met vier bekende namen en vroegen hun voor welke projecten en in welke sectoren ze graag de portefeuille boven halen.

Welke start-up ideeën spreken onze professionele investeerders aan?

Jean Zurstrassen (Belcube) “Enkele ideeën waarin ik graag zou investeren? Een goede applicatie die het verkeer in het oog houdt en die me vertelt welke weg ik moet nemen om files te vermijden, bijvoorbeeld. Of oplossingen die verschillende bankrekeningen in één applicatie samenbrengen. Eenvoudigere en veiligere online betalingssystemen, ideeën om internationale geldtransfers te vergemakkelijken, of sterk vereenvoudigde systemen voor personeelsbeheer, die alles automatisch regelen (aanwerving, verlof, ziekte, c4, …).”

Welke start-up ideeën spreken onze professionele investeerders aan?

Toon Vanparys (Strike4) “Zodra het gaat over de verbetering van de klantervaring, ben ik geïnteresseerd. We krijgen te maken met alsmaar groter wordende datasets, maar we gebruiken die gegevens vooral om meer te verkopen of om doelgerichter reclame te maken. Ik denk dat die data aangewend moeten worden om diensten te creëren voor de consumenten. Als ik echt heel veel geld had, zou ik ook belangstelling tonen voor everything 3D printen en nanotechnologie.”

Welke start-up ideeën spreken onze professionele investeerders aan?

Frank Maene (Volta Ventures) “Er zijn steeds meer geconnecteerde objecten, maar wat me vooral aanspreekt is de intelligente software erachter. Ik investeer graag in de ‘intelligence of things’. En ook in degelijke software voor bedrijven. Er is daar nog veel werk aan de winkel, zeker op het gebied van het structureren en mobieler maken van ERP-toepassingen en van plannings- en business management software. Ik ben ook erg geïnteresseerd in alles wat met digitale gezondheid of e-governance te maken heeft. En ik zou het geweldig vinden als er een idee bestond om bitcoin begrijpelijk te maken voor Jan en alleman.”

Welke start-up ideeën spreken onze professionele investeerders aan?

Xavier Peters (Meusinvest) “De gezondheidzorg is een hot domein. Daarin zijn technologieën steeds sterker aanwezig, en nieuwe ideeën zijn meer dan welkom. Ik zou ook investeren in geconnecteerde en mobiele apparaten in de sport, een markt die volop aan het groeien is. En tot slot in het belangrijke domein van de opvoeding van kinderen (wetenschap, technologie, wiskunde, …).”

Door Christophe Charlot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content