Wim De Waele houdt het voor bekeken bij iMinds

Wim De Waele, CEO van B-Hive © Foto: Fail Conference.
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Wim De Waele stapt op als ceo van iMinds. Dat schrijft De Tijd en werd ons intussen bevestigd door de man zelf. Samen met ‘ICT Personality of the Year’ Jurgen Ingels gaat hij mee een ecosysteem voor fintech-bedrijven uitbouwen in België.

Wim De Waele was de eerste ceo van het in 2004 opgerichte IBBT (Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie), een onderzoeksinstituut dat ict-innovatie zou gaan stimuleren in Vlaanderen, en dat de voorbije jaren ook een brug heeft geslagen tussen de tech-biotoop en de Vlaamse ondernemerswereld.

Na tien jaar houdt De Waele het echter voor bekeken bij het onderzoekscentrum, dat intussen iMinds is gaan heten. Samen met entrepreneur Jurgen Ingels (Clear2Pay, Smartfin Capital), die donderdag nog tot ICT Personality of the Year werd gekroond door Data News, gaat hij zich toeleggen op de uitbouw van een heus ecosysteem voor fintech-bedrijven in ons land.

Er wordt gezocht naar een geschikte locatie om een nieuwe accelerator voor fintech-starters in onder te brengen, en met Smartfin Capital (het kapitaalfonds van Jurgen Ingels), krijgt het ecosysteem ook een eigen investeringspoot.

De Waele, die na tien jaar terugkeert naar de privésector, vertelde aan Data News dat hij zich opnieuw wil inzetten voor een project met minder politieke beslommeringen. “Uiteraard is het moeilijk om afscheid te nemen van iMinds, en er is nog steeds nood aan een dergelijke instituut, maar tien jaar is een lange periode. Het is tijd voor iets anders.”

Intussen raakte ook bekend dat Bart Becks zijn stoeltje als voorzitten van de raad van bestuur van iMinds overlaat. Becks wil voortaan focussen op zijn crowdfunding-initiatief Angel.me, én stapt als partner mee in het nieuwe tech-fonds VentureWise, samen met Jan Vorstemans en Brendon Grunewald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content