Zes finalisten Nest’up bekend

Donderdag zijn de 6 projecten bekend gemaakt die mogen deelnemen aan Nest’up, het start-up accelerator-programma à la TechStars dat door Creative Wallonia wordt georganiseerd.

Donderdag zijn de 6 projecten bekend gemaakt die mogen deelnemen aan Nest’up, het start-up accelerator-programma à la TechStars dat door Creative Wallonia wordt georganiseerd. Uit 50 inzendingen werden er 12 start-ups weerhouden voor de halve finale van donderdag. Overigens pitchten enkele teams voor de allereerste keer voor een professionele jury, wat van de halve finale een erg emotionele gebeurtenis maakte.

Uiteindelijk werden er zes vernieuwende projecten weerhouden. De gelukkigen winnen een ticket voor de volgende ronde, en worden tussen 17 september en 16 november ondergebracht in het Smart Work Center van Mont-Saint-Guibert (vlakbij Louvain-La-Neuve). Daar worden ze op de voet gevolgd door zes coaches en een dertigtal experts, mentors en ondernemers.

Hieronder de winnaars in alfabetische rangorde:

Famest: een tagging- en branding platform
I love Climbing: een platfom voor klimfanaten en alpinisten.
InterSango: een platform voor ruildeals.
TakeEatEasy: een e-commerce platform rond catering.
Youngskills: een dienstenplatform dat studenten aan professionals linkt.
4Inch: een platform voor domotica .

Als grote apotheose volgt er een Demo Day op 14 november , alwaar de zes teams hun start-up mogen voorstellen aan een rist Belgische en Amerikaanse investeerders.

Niet dat Nest’Up een wedstrijd is. Vanaf het moment dat je project uitverkozen is, ben je eigenlijk al een winnaar en wordt er in zeker zin al geïnvesteerd in je bedrijf-in-spe. Creative Wallonia legt daartoe 200.000 euro op tafel.

Nest’up is een initiatief van de pas opgerichte vzw Fostering Ideas, die, geruggesteund door Creative Wallonia, aan een ecosysteem bouwt voor entrepreneurs in Wallonië.

Onder meer Ben Piquard (MIC Mons), Damien Van Achter (professor en voormalig journalist), Simon Alexandre (Centre d’ Excellence en Technologies de l’Information et de la Communication CETIC) en Olivier Verbeke zelf engageren zich.

Damien Van Achter


[View the story “JJ-4: Les pitchs” on Storify]

Partner Content