Zorros bouwt ‘Showpad voor architecten’

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Zottegemse start-up Zorros bouwt software ter ondersteuning van bedrijfsprocessen. Laatste nieuwigheid is ArchiSnapper, een soort van ShowPad voor architecten.

De Zottegemse start-up Zorros bouwt software ter ondersteuning van bedrijfsprocessen. Laatste nieuwigheid is ArchiSnapper, een soort van ShowPad voor architecten. Mede-oprichter en zaakvoerder Pieter Eerlings van Zorros schreef in een vorig leven websoftware voor Northgate Arinso, maar wilde niet langer voor een baas werken en besloot in 2009 om zelf iets op te starten.

“Bij Zorros bouwen we software die bedrijfsprocessen helpt ondersteunen”, vertelt Eerlings. “En nu ondernemingen steeds nadrukkelijker mobiele toestellen inschakelen voor die processen, gaat er de laatste tijd sowieso meer aandacht naar apps.”

Het Zorros-team schreef de voorbije jaren al toepassingen voor Renault (een administratietool voor het opvolgen van wagens bij dealers), een registratietool voor deelnemers aan game-tournaments voor de Japanse gameproducent Konami, en eenvoudige software voor online enquêtes voor de Hogeschool Gent.

Onlangs lanceerde het bedrijfje ArchiSnapper, een mobiele iOS-app voor architecten die het opmaken van werfverslagen vereenvoudigt. “Vroeger had je daar niet alleen pen en papier voor nodig, maar ook een fototoestel, waardoor je ’s avonds nog uren bezig was met de uitwerking. ArchiSnapper genereert zo’n werfverslag met één klik op de knop, en kan in die zin zelfs wat vergeleken worden met Showpad.”

Meer dan 1.000 Vlaamse architecten hadden al ingetekend op de nieuwsbrief voor ArchiSnapper, en enkele weken na de lancering klokt de teller af op ruim 300 gebruikers. “Onze app begint redelijk goed te draaien”, glimlacht Eerlings, “wat ons sterkt in de overtuiging dat we moeten evolueren van een bedrijf dat maatwerk aflevert naar een productbedrijf.”

“Eigen producten kunnen we meerdere keren verkopen, tot buiten de landsgrenzen toe. Dat maakt ons niet alleen schaalbaarder, het laat ons ook toe om recurrente inkomsten te genereren via een saas-formule”, klinkt het nog.

Met SafetySnapper, een app die het maken van preventierapporten voor veiligheidscoördinatoren vergemakkelijkt, heeft Zorros trouwens al een ander ‘eigen’ product in de markt gezet. “We hebben onze handen vol met de marketing rond beide producten”, vervolgt de zaakvoerder, “maar het is absoluut de bedoeling om break-even te draaien met onze apps, zodat we geen tijd meer moeten steken in maatwerk.”

Opvallend is dat het hele Zorros-team van thuis uit werkt, er is geen kantoor. “We communiceren via Skype of met Google Hangout. Vijf van de zeven werknemers werken trouwens vanuit Spanje. Ik kàn ze met andere woorden niet contant op de vingers kijken, maar dat is ook niet nodig, wie van thuis uit werkt doet meestal nog beter zijn best (lacht).”

Paspoort: Opgericht in: 2009

Maatschappelijke zetel: Zottegem (boekhouder).

Aantal werknemers: 7 zelfstandigen, waarvan 5 Spanjaarden.

Investering: Net genoeg om bvba te kunnen oprichten. Niet op zoek naar externe investeerders.

www.zorros.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content