Beheertools van HP voor hybride omgevingen

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

HP Software & Solutions mikt op het beheer van heterogene ict-omgevingen met hybride modellen, zoals combinaties van in-house en cloud services.

HP Software & Solutions mikt op het beheer van heterogene ict-omgevingen met hybride modellen, zoals combinaties van in-house en cloud services.

HP Software & Solutions, met in België en Luxembourg Peter Van Roosbroeck als country manager, zet het ‘OpenView DNA’ van weleer verder in producten voor het beheer van ict-omgevingen, evenals het testen en begeleiden productcycli. En dat niet alleen voor HP-systemen, onderstreept van Roosbroeck, maar ook in heterogene en zelfs compleet non-HP omgevingen.

In de nieuwste versie van Business Service Management (BSM 9, aangekondigd op HP’s Software Universe in Washington DC), wordt ook voorzien in mogelijkheden om systemen en diensten bij derden op te volgen, ongeacht of die diensten bij die derden op fysieke of virtuele servers draaien. Met behulp van het Run-Time Service Model kan soepeler worden ingespeeld op de veranderende ict-noden, door de aanpak van de veranderingen zo veel mogelijk te automatiseren. Op die wijze houdt een klant een betere kijk op het gebeuren met meer (en vaker) informatie dan in bijvoorbeeld maandelijkse SLA-rapporten. Dat kan ook van belang zijn in het kader van de (ict-)’governance’ verplichtingen.

Op Software Universe werd tevens HP Test Data Management aangekondigd, bestemd voor het vlot samenstellen en beheren van datasets voor testdoeleinden, ook als die data afkomstig zijn uit diensten van derden. En dat alles met respect voor de eisen rond het anonimiseren van data en het naleven van de privacywetgevingen.

In Belux kan Van Roosbroeck een beroep doen op meer dan 50 voltijdse medewerkers, verder nog ondersteund door specialisten uit andere vestigingen van Software & Solutions.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content