Belangenverenigingen trekken aan alarmbel: ‘NMBS duwt reiziger naar digitale verkoopkanalen’

© Belga

TreinTramBus, Navetteurs.be en Test Aankoop betreuren een nieuwe vermindering van de openingsuren van de loketten in 78 stations over het hele land. Ze vrezen naar eigen zeggen dat dit – opnieuw – een stap is in de richting van een volledig sluiting.

TreinTramBus, haar Franstalige tegenhanger Navetteurs.be en consumentenorganisatie Test Aankoop betreuren dat geknipt wordt in de openingsuren van 35 stations in Wallonië en 43 in Vlaanderen. De organisaties kunnen zich niet vinden in de door de NMBS aangehaalde argumenten zoals “het succes van de digitale aankoopkanalen” of “de veranderende gewoontes van de reizigers”.

“We stellen vast dat de reizigers naar de automaten geleid worden, zelfs wanneer de loketten toch bemand zijn. Het kleine aantal dat dan open is, veroorzaakt lange files die de reizigers alsnog naar de automaten doen teruggrijpen”, klinkt het in een persbericht.

De organisaties wijzen er ook op dat de taken van de loketbediendes zich niet beperken tot de verkoop van tickets. “Zij zijn er ook om de reizigers te informeren over de beste keuze, het beste tarief of de meest ideale formule en bovendien geeft hun aanwezigheid ook een verhoogd veiligheidsgevoel.”

Partner Content