Belangrijke Dell-aandeelhouder verzet zich tegen buy-out

Volgens de tweede grootste aandeelhouder van Dell biedt het consortium rond Michael Dell, dat de computerfabrikant wil kopen, een veel te lage prijs.

Vorige week werd bekend dat het consortium rond Michael Dell, de stichter, grootaandeelhouder en topman van Dell, het bedrijf overneemt voor 24,4 miljard dollar (circa 18 miljard euro). Ook Microsoft is in de deal betrokken. Het consortium biedt 13,65 dollar per aandeel. De aandeelhouders moeten hun goedkeuring nog geven. En daar dreigt de deal fout te lopen.

Het was Southeastern Asset Management, een investeringsfonds uit Memphis dat 8,5 percent van de aandelen van Dell in handen heeft, dat de kat de bel aanbond. Het vindt de prijs van 13,65 dollar per aandeel te laag en waardeert het bedrijf op ongeveer 24 dollar per aandeel. Inmiddels hebben minstens drie van Dells belangrijkste aandeelhouders zich achter de beslissing van Southeastern geschaard, zo meldt Reuters.

Volgens de investeringsmaatschappij heeft de raad van bestuur van Dell verschillende alternatieven die een veel beter resultaat zouden opleveren voor de aandeelhouders, zoals het opbreken van de onderneming en het verkopen van afzonderlijke afdelingen.

Met de buy-out wil het consortium Dell van de beurs halen om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Vorig jaar verloor Dell bijna een derde van zijn beurswaarde. De pc-fabrikant, die wereldwijd de derde positie bekleedt, heeft last van de krimpende pc-markt door de concurrentie van tablets en smartphones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content