Belastingambtenaren al dagen werkloos door panne Tax-on-web

Een paar duizend belastingambtenaren zit al dagenlang met de duimen te draaien.

Een paar duizend belastingambtenaren zit al dagenlang met de duimen te draaien: het computerprogramma Tax-on-web ligt stil en daardoor kunnen ze niets doen.

“Het probleem is donderdag begonnen”, vertelt één van de getroffen Ambtenarenin de Corelio-kranten. “Die dag viel Tax-on-web voortdurend weg. Vrijdag konden we even doorwerken, maar maandag en dinsdag konden we helemaal niets doen.”

Woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën bleek gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Maar vakbondsverantwoordelijke Marc Nijs van ACV-Openbare Diensten bevestigt: “Verschillende vakbondsafgevaardigden hebben mij het probleem gesignaleerd. Een paar duizend ambtenaren zit met de duimen te draaien.”

Toeval of niet, maar net vorige donderdag ging de nieuwe versie van Tax-on-web online, waarmee belastingplichtigen hun aangifte van 2010 kunnen invullen. De getroffen ambtenaren zijn nog met de aangiftes van 2009 bezig. Elke ambtenaar die gegevens over personenbelasting moet opzoeken is door de computerpanne getroffen. Wie zelfstandigen controleert, heeft wellicht nog wel enkele papieren documenten die hij kan nagaan. Maar de taxateurs die de gewone belastingaangiftes controleren zijn helemaal werkloos. De papieren belastingbrieven komen namelijk niet meer bij hen terecht, maar in een verzamelcentrum waar alle gegevens ingescand worden. De taxateurs kunnen die dan bekijken via de computer. Als die werkt tenminste…

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content