Belfius Bank waarschuwt voor phishing

Verschillende klanten van het voormalige Dexia hebben een email …

Verschillende klanten van het voormalige Dexia hebben een email gekregen die lijkt afkomstig te zijn van ‘Dexia Bank’, en waarin gemeld wordt dat de bank een “nieuwe beveiligingssoftware” installeert. “Belfius Bank heeft deze email niet verzonden en zal ook nooit dergelijke e-mail versturen”, klinkt het bij Belfius.

In de email wordt gevraagd dat de klant “zijn gegevens zou bevestigen” via een link in de email. Op die site worden gegevens gevraagd als kaartnummer, geboortedatum, postcode en telefoonnummer.

Belfius Bank raadt zijn klanten aan niet op de link te klikken en hun gegevens niet door te geven. De bank heeft ondertussen initiatieven genomen om de site te laten sluiten.

Klanten die toch hun gegevens zouden ingevoerd hebben, hoeven zich geen zorgen te maken, zegt Belfius. De gegevens op zich vormen geen bedreiging vormen voor het internetbankieren. “De kans bestaat wel dat klanten die hun correct telefoonnummer ingegeven hebben, opgebeld worden met de vraag om enkele manipulaties uit te voeren met de kaart en de kaartlezer: ga daar niet op in!”, waarschuwt de bank.

Klanten die gegevens ingevuld hebben op de bewuste site, kunnen Belfius Bank contacteren op het nummer van 02/222.82.70 van de Helpdesk Electronic Banking.

Bron: Belga

Partner Content