Belg bestookt Donald Trump met duizenden telefoontjes

© Reuters

Via de website CallTrump.today worden de kantoren van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump eindeloos bestookt. Het idee van de site komt van een Belg in New York.

Tom Galle noemt Trumps voorstel om Bill Gates te bellen en het internet af te sluiten een “belachelijke uitspraak”. “Hij geeft eigenlijk aan dat hij gewoon niets van het internet begrijpt”, zegt hij tegen De Morgen.

Samen met het digitale kunstbedrijf Art404 bouwde Galle CallTrump.today; een website waar bezoekers tekstberichten achter kunnen laten, die door de computer in spraak omgezet worden. Vervolgens bellen ze naar een van de twintig campagnekantoren van Trump, om de lijnen te bezetten. De website doet het erg goed, op het moment van schrijven staan er ruim 4.500 berichten in de wachtrij om door te bellen naar de kantoren van Trump.

Maar de website is waarschijnlijk verre van legaal. Galle zegt dan ook dat hij momenteel niet goed slaapt. “Als Trump dat écht wil, kan hij ons flink in de problemen brengen.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content