Belg bevreesd voor uitlekken persoonlijke gegevens op internet

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgen vertrouwen er niet echt op dat telecomoperatoren, banken of de overheid hun persoonlijke gegevens kunnen beschermen. Dat blijkt uit de Security Index van Unisys, een onderzoek dat jaarlijks uitgevoerd wordt bij zo’n 1.000 Belgen.

De jaarlijkse Security Index van Unisys peilt bij ongeveer 1.000 Belgen naar hun vertrouwen in overheidsinstellingen wat de bescherming van hun data betreft.

Zo’n acht op tien Belgen (81 procent) is matig tot zeer bezorgd om datalekken bij hun bank, ongeveer zeven op tien (69 procent) vreest dat hun persoonlijke gegevens niet echt in goede handen zijn bij de overheid (69 procent) of de telecomoperatoren (70 procent), zes op tien (59 procent) heeft schrik dat gezondheidsinstellingen hun data kwijtspelen, en vijf op tien (49 procent) is er niet gerust in de databescherming door vliegtuigmaatschappijen en hotels.

Opvallend is dat de bevraagden niet echt geneigd zijn hun webgedrag hieraan aan te passen: terwijl 58 procent zegt voorzichtiger te zullen omspringen met online transacties na een datalek, zou amper 15 procent van provider veranderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content