Belg geeft minder uit online

© Thinkstock

In het tweede kwartaal gaven we in ons land 1,97 miljard euro online uit. Dat is minder dan begin dit jaar al blijft online bestellen wel goed ingeburgerd.

De bijna twee miljard euro die online wordt uitgegeven is goed voor 14 procent van alle uitgaven in ons land. In totaal kochten 6,7 miljoen mensen minstens één dienst of product online, wat neerkomt op 72,6 procent van de Belgische bevolking ouder dan 15 jaar. Gemiddeld geeft de Belg 103 euro uit per aankoop.

De cijfers komen neer op 5 bestellingen per seconde al is er wel een lichte daling merkbaar. Zo gaven we in het eerste kwartaal nog 2,1 miljard euro uit en deden 6,8 miljoen Belgen een online bestelling.

De cijfers zijn afkomstig van de BeCommerce Market Monitor en werden berekend door onderzoeksbureau GFK. Die merkte ook op dat de computer met 85,9 procent het meest gebruikt wordt om aankopen te doen. Slechts tien procent van de online aankopen gebeurt via een tablet. Smartphones tellen hier maar voor 2,6 procent mee.

Online shoppen doen we tot slot vooral met onze kredietkaart. 35 procent wordt zo afgerekend. Nog eens 30 procent doet dat via online Bancontact en 12 procent wordt verwerkt via PayPal. Wel merkt GFK op dat aankopen met een hoger bedrag eerder met Bancontact dan met PayPal worden betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content