Belg is suffe surfer

© Thinkstock

Terwijl Nederland zich een van de meest “internetvaardige” landen van Europa mag noemen, haalt België de slappe middenmoot.

Terwijl Nederland zich een van de meest “internetvaardige” landen van Europa mag noemen, haalt België de slappe middenmoot. Dat schrijft De Morgen op basis van cijfers van Eurostat en het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland moet in Europa enkel Denemarken laten voorgaan. Zweden staat op de derde plaats. België staat pas op de achtste stek, op veertien landen. Daarmee doet ons land wel beter dan het Europese gemiddelde.

“Wat betreft het gebruik van informatietechnologie loopt Nederland al langer voor op ons”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Op het moment dat wij met moeite Netlog en Facebook begonnen te verkennen, zaten er al 10 miljoen Nederlanders op de sociaalnetwerksite Hyves.” Ook de smartphone vond veel sneller ingang bij onze noorderburen.

“Zeker bij kinderen en jongeren ontbreken enkele belangrijke vaardigheden”, aldus nog De Bruyckere. “Kinderen hebben nu eenmaal niet voldoende achtergrondinformatie en context. Ze moeten daarin gevormd worden. En dat vergt wat tijd.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content