Belg koopt minder digitale elektronica

Door de economische crisis koopt de Belg minder digitale fototoestellen, dvd-lezers of mp3-spelers. Dat schrijft La Dernière Heure.

Door de economische crisis koopt de Belg minder digitale fototoestellen, dvd-lezers of mp3-spelers. Dat schrijft La Dernière Heure.

Tijdens de eerste zes maanden van 2008 kende de elektronische sector in België een daling van 6 procent, zo blijkt uit een studie van onderzoeksbureau GfK.

“De daling is duidelijk te wijten aan de economische crisis. Het vertrouwen van de Belgische verbruikers gaat duidelijk achteruit, vooral vergeleken met dat van de Nederlandse verbruikers”, analyseert Jurgen De Meermaeker van GfK. In Nederland ging de verkoop van elektronische producten met 6 procent vooruit.

Bij andere producten, zoals de flatscreens, zien deskundigen ook een weerslag, maar iets minder uitgesproken. “In 2007 voorspelden we dat er tijdens het eerste semester van 2008 wellicht 20 procent meer flatscreens zouden verkocht worden. Uiteindelijk werden er slechts 5 procent meer verkocht.”

De verkoop van mp3-spelers en fototoestellen daalt met respectievelijk 10 en 12 procent. De daling van de verkoop is het spectaculairst bij de dvd-lezers en -schrijvers: -30 procent.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content