Belg ontwikkelt gratis navigatiesysteem met kaarten Openstreetmap

De Belg Pol Robeys heeft een gratis navigatiesysteem voor mobiele telefoons ontwikkeld, met de opensourcekaarten van Openstreetmap.

De Belg Pol Robeys heeft een gratis navigatiesysteem voor mobiele telefoons ontwikkeld, met de opensourcekaarten van Openstreetmap.

Het programma, dat de naam ‘We-Travel’ meekrijgt, zou op bijna elke modern mobieltje moeten werken. Dat melden de collega’s van Tweakers.net.

We-Travel is voorlopig enkel beschikbaar in een testversie met kaarten van België, Nederland, Frankrijk en Londen. 6.500 mensen hebben het programma intussen gedownload. Versie 2.0 moet binnen enkele weken verschijnen.

Het navigatiesysteem werkt met kaarten van Openstreetmap, een open source alternatief voor Google Maps, waarbij gebruikers zelf kaarten kunnen aanpassen. De kaart van België zou slechts 6 MB groot zijn. Die van Nederland telt dan weer 69 MB.

Het plan voor We-Travel ontstond begin dit jaar in een café, vertelt Pol Robeys aan Tweakers. “Ik heb meteen de daad bij het woord gevoegd, want ik dacht dat ik een gat in de markt had gevonden.”

De eerste reacties zouden positief zijn, al nemen de meeste mensen voorlopig een afwachtende houding aan. Robeys laat ook weten dat de Java-applicatie gratis zal blijven, maar met extra diensten wil hij van We-Travel toch een winstgevend bedrijf maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content