Belg scoort middelmatig in online beveiliging

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

We beveiligen onze pc en smartphone maar matig tegen online bedreigingen, zo blijkt uit een onderzoek van Microsoft. Een continue sensibilisering dringt zich op, en dit van kindsbeen af.

Gemiddeld scoren Belgen 35 op 100 op vlak van online beveiliging. Daarmee zitten we 1 puntje boven het internationale gemiddelde. Wat het beschermen van onze smartphones betreft, doen we het maar een klein beetje beter: 47 procent speelt zijn mobiel nummer niet zomaar door, 43 procent mijdt onbetrouwbare links en 37 procent blokkeert zijn telefoon met een pincode.

Om dit gemiddelde op te krikken, moeten mensen van kindsbeen af kennismaken met de gevaren van het internet, aldus de onderzoekers van Microsoft. Daarom trekken vrijwilligers van Microsoft en Belgacom samen met experten van Child Focus op 5 februari naar 150 scholen over heel België. Het opzet: 9.000 kinderen, van het vierde tot het zesde leerjaar, op een veilige manier leren omgaan met het internet, en meer specifiek ook de sociale media. Het zal onder meer gaan over wachtwoorden, online identiteit, communicatie via internet en cyberpesten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content