Belgacom Bridging ICT bedient middelgrote kmo’s

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belgacom neemt vier kleinere it-integratoren over, en bundelt ze in een nieuw bedrijf ‘Belgacom Bridging ICT’ dat de middelgrote kmo’s moet bedienen.

Belgacom neemt vier kleinere it-integratoren over, en bundelt ze in een nieuw bedrijf ‘Belgacom Bridging ICT’ dat de middelgrote kmo’s moet bedienen.

In maart vertelde Belgacom nog dat het op de it-resellers rekent om de kleine kmo’s en zelfstandigen beter te bedienen. Het nieuw opgerichte ‘Belgacom Bridging ICT’ focust eerder op de middelgrote kmo’s. In het bedrijf worden de activiteiten van vier overgenomen it-integratoren geconsolideerd. De grootste zijn SoftComputer (Hoogstraten) en ElectroComputer (Forrières en Marche) met respectievelijk 1,8 en 1,5 miljoen euro omzet. Interconnect (Kontich) en Jockordy (Leuven) schommelen elk rond een miljoen euro omzet. Financiële details over de overnames werden niet vrijgegeven.

Op termijn wil Belgacom het nieuwe kanaal waarlangs het geïntegreerde telecom- en it-oplossingen aanbiedt, geografisch uitbreiden tot over het hele land. De kleine integratoren moeten daarbij voor de lokale vertegenwoordiging en expertise zorgen. Traditioneel houden heel wat kmo’s immers vast aan een lokale it-integrator.

Belgacom Bridging ICT wordt geleid door Walter Van Uytven die zijn huidige functie als Director SME-IT binnen Belgacom behoudt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content