Belgacom-deal voor Ipanema

De kogel is door de kerk: Belgacom heeft een contract getekend met Ipanema.

De kogel is door de kerk: Belgacom heeft een contract getekend met Ipanema.

De operator zal het servicesplatform Salsa (Scalable Application Level Service Architecture) het gebruiken van Ipanema. Dat dient om de prestaties van applicaties (SAP, Citrix, VoIP, SaaS-oplossingen, …) te optimaliseren, bij klanten, over WAN-netwerken.

Belgacom gaat met Salsa bovenop het eigen MPLS Explore-aanbod drie niveaus van diensten bouwen: Explore Applications Performances Visibility (opzoeken van applicaties, identificatie, monitoring van flows en het genereren van rapporten), Explore Applications Optimization (beheer van de prioriteit van pakketten, op basis van kritieke en prioritaire applicatiesoorten) en Explore Applications Performance SLA.

Voor die laatste dienst definieert de klanten de prioriteiten van de eigen toepassingen, evenals de te respecteren prestatiedoelstellingen van het netwerk, in elke omstandigheid. Dat alles wordt geprogrammeerd in het Salsa-platform, het (onder Solaris) in het NOC van Belgacom gehoste centrale systeem dat automatisch daaruit de bandbreedte toewijst.

Klanten van Belgacom moeten IP Engines-appliances van Ipanema installeren op hun sites (althans op de belangrijkste sites, de kleinere kunnen specifieke uitrusting gebruiken dankzij de mogelijkheid tot ’tele-optimization’ van de Ipaneme-oplossing). Belgacom zegt een paar honderden klanten te hopen te overtuigen om naar de Ipanema-oplossing over te stappen ‘in de loop van de komende 5 jaar”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content