Belgacom duikt ‘sterker dan Telenet’ in de cloud

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Bijna een jaar na de oprichting van de ‘Becloud’-afdeling pakt Belgacom uit met zijn platform van clouddiensten. Het ziet veeleer Amazon dan Telenet als een concurrent.

Bijna een jaar na de oprichting van de ‘Becloud’-afdeling pakt Belgacom uit met zijn platform van clouddiensten. Het ziet veeleer Amazon dan Telenet als een concurrent.

Amper 10 dagen na de aankondiging van de Telenet-clouddiensten voor de kmo-sector, pakt ook de dominante operator uit met zijn aanbod. En Belgacom klopt zich op de borst dat het een veel beter en uitgebreider aanbod heeft. Wat de investering is, hoeveel klanten het wil aantrekken en hoeveel omzet één en ander zal teweegbrengen, dat wil executive vice president Bart Van den Meersche van de bedrijfsafdeling niet kwijt: “Wij zijn het best geplaatst om clouddiensten aan de man te brengen.” De prijzen zijn competitief: Office 365 start vanaf 6,5 euro per maand per gebruiker en voor 10 GB back-updiensten betaal je 5 euro per maand.

De oprichting van de BeCloud-afdeling werd eind juni aangekondigd. Het portfolio is zo goed als klaar en is grotendeels geënt op de oplossingen van HP, Citrix en VMWare. Maar Belgacom gaat pakt het allemaal aan: datacenterdiensten, infrastructuur, software, storage en straks ook unified communications. Het maakt tevens gebruik van het partnership met Awingo en Dacentec om het webgebaseerde ‘pay as you go’-model aan te bieden.

Overigens biedt Belgacom met zijn ‘BeCloudAccelerate’ ontwikkelaars van cloudtoepassingen ‘gratis capaciteit’ voor een periode van 18 maanden. Ze moeten dan wel eerst hun businessplan volledig uit de doeken doen. Het totale bedrag dat Belgacom aan capaciteit wil vrijmaken gaat om 500.000 euro. Belgacom maakt zich sterk dat dit niet marktverstorend zal werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content