Belgacom heeft interesse in Franse cloudaanbieder

De onafhankelijke cloudaanbieder Numergy heeft ambities op internationaal vlak. Belgacom toont zijn interesse in het project.

Numergy is een initiatief van verschillende Franse operatoren en wordt gesteund door de overheid. Het blauw-wit-rode cloudproject krijgt stilaan vorm en heeft al een dertigtal integratoren als partner en nog eens tientallen datacenters in Frankrijk ter ondersteuning. Momenteel telt het bedrijf een zestigtal werknemers, al moet dit tot 200 doorgroeien tegen eind 2013.

Numergy werd opgericht door SFR, Bull en de Caisse des Dépôts et Consignations en staat onder leiding van Philippe Tavernier. Recent nog opende het zijn kantoor in de buitenwijken van Parijs waar het bedrijf ook zijn ambities bekendmaakte.

Daarbij zei het bedrijf dat het zich niet enkel tot Frankrijk wou beperken als het om grote klanten ging. Zo zoekt het bedrijf contacten met verschillende grote nationale operatoren en specifiek sprak Tavernier in zijn openingsspeech van lopende contacten met Belgacom.

Die laatset heeft overigens al anderhalf jaar zijn eigen binnenlands cloudaanbod met BeCloud en nam het een participatie in Dacentec en Awingo, twee cloudcomputing bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content