Belgacom in beroep tegen BIPT-boete 800.000 euro

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Belgacom verbaast zich over de belissing van de Belgische regelgever, het BIPT , die een nieuwe boete van 800.000 euro oplegt. De operator gaat in beroep.

Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie vindt dat Belgacom zijn abonnees onvoldoende heeft ingelicht toen het begin februari zijn tarieven en downloadlimieten voor breedbandaanbod aanpaste.

Belgacom zou er onvoldoende op gewezen hebben dat de abonnee zijn contract kostenloos kon opzeggen. “Het is een duidelijk signaal aan de markt dat we het ernstig nemen als het om de bescherming van de consument gaat,” zegt BIPT-voorzitter Luc Hindryckx. De regelgever mag Belgacom een boete opleggen tot 5 procent van de omzet. “De 800.000 euro is bepaald door de ernst van de zaak en het aantal geïmpacteerde abonnees,” aldus Hindryckx die niet wil aangeven over hoeveel abonnees het precies gaat, want “confidentieel”. Belgacom moet de boete binnen de 60 dagen betalen.

Woordvoerder Haroun Fenaux zegt dat Belgacom zeker in beroep gaat. “Belgacom heeft niets te verbergen. Wij hebben onze klanten goed geïnformeerd via een persbericht, e-mail, een speciale website en een brief. Wij zijn dan ook verbaasd over deze beslissing van het BIPT.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content