Belgacom in de VS op zoek naar nieuwe televisieproducten

© Belga

Op de deelnemerslijst van de economische missie in Californië onder leiding van prins Filip staat ook Belgacom. Het telecombedrijf is er op zoek naar nieuwe televisieproducten en had daarover al contacten met nieuwe potentiële partners.

“Het is niet nodig om schrik te hebben van ‘over the top’ spelers (bedrijven die content aanbrengen, zonder over een netwerk te beschikken). We willen integendeel juist zien wat ze ons kunnen aanbrengen en bekijken of een samenwerking mogelijk is”, aldus Belgacom-topman Didier Bellens na een bezoek aan de Disney-studio’s in Los Angeles.

Bellens liet ook nog vallen helemaal niet gerustgesteld te zijn in de evolutie van het 4G-dossier in Brussel. “De hoofdstad ontvangt mensen van over de hele wereld en moet dus een voorbeeldrol spelen”, benadrukte Bellens. Volgens de topman van Belgacom gaat het hier om een louter politiek probleem.

Nog volgens de Belgacom-topman zou het belang van de staat in de historische operator kunnen dalen naar 40 procent. Vandaag houdt de overheid iets meer dan 53 procent in Belgacom aan. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content