Belgacom integreert wifi-hotspots met smartphones

. © iStock

Wie met een Proximus smartphone in de buurt van een Belgacom wifi hotspot komt zal er automatisch op kunnen inloggen. Gedaan met paswoorden, de sim-kaart zorgt voor de authentificatie.

Belgacom telt vandaag 900.000 wifi hotspots en mikt op 1 miljoen tegen eind dit jaar. Weldra krijgen mobiele gebruikers ook makkelijk toegang tot die hotspots, zonder dat ze eerst moeten inloggen en paswoord ingeven. De authentificatie gebeurt volledig op basis van de SIM-kaart. Dat vertelde Chief Technology Officer Geert Standaert tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Wanneer deze dienst precies van wal steekt is nog niet duidelijk. ‘We zitten nog in de testfase. Zodra het product op punt staat lanceren we. Iets voor de komende maanden.’, beaamt de woordvoerster.

Tien jaar geleden, in 2004, lanceerde de Zwitserse operator Swisscom in samenwerking met Option al een gelijkaardige dienst, waarbij het toestel altijd inspeelde op de grootste beschikbare bandbreedte. Toen ging het echter nog om datakaartjes.

Twee op de drie verkochte mobieltjes bij Belgacom zijn smartphones. 70 procent van het mobiele dataverkeer vindt plaats in steden en aan de kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content