Belgacom investeert in cloudstart-ups

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgacom sluit partnerships af met Dacentec en Awingu, twee cloud/datacenterstart-ups uit de incubator van Kristof De Spiegeleer, Incubaid. Awingu en Dacentec zijn allebeid actief in de datacenterwereld. Awingu wil telecombedrijven helpen hun eigen infrastructure- en platform-as-a-service-aanbod te creëren. Dacentec helpt bedrijven met het opzetten van clouds en datacenters, op een groene manier. Beide bedrijven hebben de steun van serieondernemer Kristof De Spiegeleer. Opmerkelijk is trouwens dat de ceo van Dacentec Jo Van Gorp is, die lange tijd topman was bij Belgacom-rivaal Telenet.

Belgacom sluit partnerships af met Dacentec en Awingu, twee cloud/datacenterstart-ups uit de incubator van Kristof De Spiegeleer, Incubaid.

Awingu en Dacentec zijn allebeid actief in de datacenterwereld. Awingu wil telecombedrijven helpen hun eigen infrastructure- en platform-as-a-service-aanbod te creëren. Dacentec helpt bedrijven met het opzetten van clouds en datacenters, op een groene manier. Beide bedrijven hebben de steun van serieondernemer Kristof De Spiegeleer. Opmerkelijk is trouwens dat de ceo van Dacentec Jo Van Gorp is, die lange tijd topman was bij Belgacom-rivaal Telenet.
Hoeveel centen Belgacom in beide bedrijfjes pompt, wil woordvoerder Jan Margot niet kwijt. Wel duidelijk is dat Belgacom met Awingu een exclusief partnerschap afsluit voor de Benelux en Frankrijk. Met Dacentec is de overeenkomst niet exclusief, maar verwerft Belgacom (net zoals bij Awingu) wel een minderheidsaandeel met een vertegenwoordiging in de raad van bestuur.

Een en ander kadert binnen de uitbouw van de nieuwe BeCloud-organisatie van Belgacom, die geleid wordt door Walter Van Uytven. De oplossingen van de Dacentec en Awingu worden voortaan binnen het eigen Belgacom-cloudportfolio aangeboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content