Belgacom lanceert Dropbox-variant in 2014

Belgacom komt met een eigen clouddienst à la Dropbox, een gratis online opslagruimte voor al zijn klanten.

Belgacom gaat zijn eigen clouddienst lanceren, Belgacom Cloud. Dat meldde het telecombedrijf op een persconferentie. Dat wordt een online opslagplaats voor onder meer foto’s, vergelijkbaar met Google Drive en Dropbox.

“De kracht van onze cloud is dat hij de andere clouds integreert en dat hij toegankelijk is via Belgacom TV”, zegt vice president consumers Domique Leroy, die her en der genoemd wordt als kanshebber om voormalig topman Didier Bellens op te volgen.

Tests in december 2013, live in de loop van 2014 Klanten met een internetabonnement van Belgacom krijgen 2GB gratis cloudopslag. Wie ook een telefoonabonnement heeft bij Proximus, krijgt 5GB.
De dienst wordt in december getest bij 10.000 vrijwilligers. In de loop van 2014 krijgen alle klanten er toegang toe.

“Belgacom-technologie bereikt te weinig klanten” Op dezelfde persconferentie zei Leroy dat de innovaties van Belgacom te moeilijk tot bij de klanten geraken. “Toen ik hier twee jaar geleden aan de slag ging, zag ik tal van mooie producten. Die worden echter door veel te weinig klanten gebruikt”, zegt Leroy, die voorheen bij Unilever aan de slag was. “Ik vind dat we eenvoudiger moeten gaan communiceren, meer over de klantenrelatie en minder over de technologie zelf. Technologie is immers geen doel op zich, maar een middel om de klanten een beter leven te bezorgen.”

Fon Leroy doelt onder meer op Fon, dat internetklanten gratis toegang geeft tot 700.000 hotspots in België en 12 miljoen in het buitenland. “De innovatie wordt door te weinig klanten gebruikt”, zegt ze. “We moeten dat soort dingen beter in de verf zetten.”

Dominique Leroy wilde tijdens de persconferentie niet ingaan op haar kansen om Didier Bellens op te volgen. (Belga/MI)

Partner Content