Belgacom maakt internetaanbod mobieler

Tien jaar na de introductie van ADSL, schrapt Belgacom het vierletterwoord uit zijn internetaanbod. Het moet de oprukkende convergentie tussen fixed en mobile kracht bij zetten.

Tien jaar na de introductie van ADSL, schrapt Belgacom het vierletterwoord uit zijn internetaanbod. Het moet de oprukkende convergentie tussen fixed en mobile kracht bij zetten.

Klanten van Belgacom Internet Go en Internet Plus (de nieuwe namen) kunnen voortaan tijdens het weekend en op feestdagen genieten van gratis ‘mobile internet’ op hun laptop. Via een datakaart of usb-stick – Belgacom verkoopt er eentje van Vodafone aan 109 euro – surf je dan met je internetlogin ook op het 3G breedbandnetwerk van Proximus. De stick is overigens niét van de hand van Option, maar concurrent Huawei.

Het 3G-netwerk van Proximus bereikt ondertussen net geen 90 procent van de bevolking en biedt – al naargelang de ligging – een theoretische downloadsnelheid tussen de 3,6 en 7,2 Mbps. Uploaden kan aan 384 Kbps en in gebieden waar ook al de HSUPA-standaard geïmplementeerd is, kan het aan 2 Mbps. Om als Belgacom-klant te kunnen genieten van de ‘Mobile Internet Free Weekend’ optie, moet je wel langs de klantendienst passeren. Michel Georgis, executive vice-president consumer, ziet er een logische voortzetting van de ingeslagen weg in: “We blijven geloven in de convergentiestrategie.”

Overigens zet de nieuwe naamgeving van de internetproducten ook de deur op een kier voor een eventuele latere introductie van fiber to the home (ftth). Daarover bevestigde Patrick Delcoigne, director network infrastructure engineering, nogmaals de interesse van Belgacom. Een eerste concreet testproject wordt momenteel op poten gezet in Rochefort. Uitgerekend vandaag staat er een informatievergadering is voor de in het testproject geïnteresseerde inwoners. “Met de test voor hooguit 50 personen willen we vooral ervaring opdoen in het operationele aspect van een ftth-netwerk”, aldus nog Patrick Delcoigne.

Ook dochter Telindus had nog nieuws. De Telindus-afdelingen in Hongkong en China worden verkocht aan Easynet Global Services. Michel De Coster, ceo van Telindus, zei dat de verkoop van de filialen perfect in de lijn liggen van de internationale strategie en dat Easynet Global Services een voorkeurspartner blijft voor het bedienen van de betrokken internationale klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content