Belgacom met één factuur voor telefoon en gsm

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgacom maakt eindelijk werk van één factuur voor vaste telefonie en gsm. Het gaat om het ‘Happy Time One’ aanbod van 35 euro per maand.

Belgacom maakt eindelijk werk van één factuur voor vaste telefonie en gsm. Het gaat om het ‘Happy Time One’ aanbod van 35 euro per maand.

De factuur gaat de deur uit onder het Belgacom label. De groep rekent er echter op dat meerdere gezinsleden van het ‘Happy Time One’ aanbod gebruik zullen maken om ook een gsm-dienst bij Proximus af te nemen. Dat kan voor maximum vier bijkomende toestellen voor telkens 10 euro per maand. Happy Time, waarbij er buiten de piekuren gratis gebeld kan worden, is een enorm succes. 1,2 miljoen abonnees, 65 procent van de telefonieklanten heeft Happy Time in huis.

Het gaat om het eerste convergentieaanbod van Belgacom, maar uiteindelijk wil de dominante telecomoperator er vooral voor zorgen dat abonnees van een vaste telefoonlijn ook een gsm-klant worden. 60 procent van de Belgacom-klanten neemt slechts één dienst af, ofwel een vaste lijn ofwel Proximus. Overigens heeft 8 op 10 Belgen één of meerdere diensten van Belgacom in huis.

Tegelijk wil Belgacom de afkalving van het aantal telefoonlijnen een halt toeroepen. 28 procent van de Belgen heeft geen vaste lijn meer. Volgens executive vice president Michel Georgis blijft dit nu wel stabiel. Hij geeft echter toe dat dit vooral te maken heeft met het feit dat voor breedband ADSL en digitale televisie een vaste telefoonlijn noodzakelijk is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content