Belgacom moet vdsl-regels klaarstomen

Belgacom moet tegen eind deze maand de voorwaarden vastleggen voor de ontbundeling van zijn VDSL2-aanbod. “Als het dat niet doet, dan zal het stormen”, waarschuwt topman Eric Van Heesvelde van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie.

Belgacom heeft zich altijd verzet tegen de openstelling van zijn VDSL2 netwerk en dreigt ermee zijn investeringen terug te schroeven. VDSL (Very high bitrate Digital Subsriber Line) biedt in optimale omstandigheden theoretische snelheden tot 100 Mbit/s symmetrisch. In de praktijk gaat het om 15 tot 20 Mbit/s. De regelgever, het BIPT, heeft de dominante operator nu opgelegd om de voorwaarden vast te leggen in zijn Belgacom Reference Unbundling Offer (BRUO). Dat staat vandaag te lezen in de Standaard. Het besluit van het BIPT is te vinden [op de website van de instelling].

Als Belgacom niet voldoet aan de voorwaarden van het BIPT dan kan de regelgever een boete opleggen die 5 procent van de omzet van de betrokken dienst bedraagt, met een maximum van 1,25 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content