Belgacom onderhandelt over onroerende voorheffing

Belgacom onderhandelt momenteel over het tarief van de onroerende voorheffing die van toepassing is op de gebouwen en machines van het bedrijf.

Belgacom onderhandelt momenteel over het tarief van de onroerende voorheffing die van toepassing is op de gebouwen en machines van het bedrijf. Het tarief zou met 80 procent kunnen dalen, wat de gemeenten miljoenen dreigt te kosten, zo schrijft Le Soir.

De stad Namen stelde onlangs vast dat de waarde van het kadastraal inkomen met 400.000 euro is gedaald voor 2012. De stad contacteerde de FOD Financiën, die liet verstaan dat zeven betalingen gelinkt aan Belgacom zijn geblokkeerd in afwachting van een akkoord.

Belgacom onderhandelt momenteel immers met de fiscus over het toepasselijke tarief voor de machines. Het telecombedrijf betwist ook sommige bedragen die nog moeten betaald worden.

Dat verlies aan waarde van de onroerende goederen van Belgacom zou een retroactief effect kunnen hebben en gemeenten ertoe kunnen dwingen om geld terug te storten. Verschillende gemeenten zouden aldus verscheidene miljoenen kunnen verliezen. Dat geldt onder meer voor Brussel-stad, aldus de krant.

Tot 2001 betaalde de vroegere Regie voor Telegraaf en Telefoon (RTT) geen lokale of provinciale taksen. Aan die uitzondering kwam in 2001 een einde. Sindsdien moet Belgacom voorheffing op zijn gebouwen en andere onroerende inkomsten betalen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content