Belgacom richt aparte ‘cloudafdeling’ op

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Belgacom gaat alle activiteiten en oplossingen rond ‘cloud’ onderbrengen in een nieuw opgerichte afdeling ‘BeCloud’. Die zal geleid worden door Walter Van Uytven die ook al hoofd van Belgacom Bridging ICT is. BeCloud is de naam van de nieuwe afdeling die binnen Belgacom verantwoordelijk wordt voor het beheren en ontwikkelen van end-to-end cloudoplossingen: van bestelling tot facturatie. Vanaf 1 juli gaat BeCloud van start, onder leiding van Walter Van Uytven. Die is momenteel al Director SME-IT en hoofd van Belgacom Bridging ICT dat de middelgrote ondernemingen bedient.

Belgacom gaat alle activiteiten en oplossingen rond ‘cloud’ onderbrengen in een nieuw opgerichte afdeling ‘BeCloud’. Die zal geleid worden door Walter Van Uytven die ook al hoofd van Belgacom Bridging ICT is.

BeCloud is de naam van de nieuwe afdeling die binnen Belgacom verantwoordelijk wordt voor het beheren en ontwikkelen van end-to-end cloudoplossingen: van bestelling tot facturatie. Vanaf 1 juli gaat BeCloud van start, onder leiding van Walter Van Uytven. Die is momenteel al Director SME-IT en hoofd van Belgacom Bridging ICT dat de middelgrote ondernemingen bedient. Enkele activiteiten zullen vanuit de SME-IT organisatie verhuizen naar het nieuwe BeCloud-team. Ook de datacenter-oplossingen die nu nog deel uitmaken van ‘products & services’ worden in de BeCloud-afdeling ondergebracht.

BeCloud wordt één van de drie blokken waaruit het eveneens nieuwe departement ‘Business Development’ samengesteld wordt. De andere twee blokken draaien rond verticale oplossingen. Belgacom wil via dat blok sneller kunnen inspelen op nieuwe markten en de time-to-market verder verkorten. Er komt ook een apart team dat zal instaan voor de partnerships rond zulke business development verticals. Dat team zal meteen ook het vijfjarenplan van de Enterprise Business Unit (EBU) van Bart Van Den Meersche beheren en coördineren. De vice president die het nieuwe Business Development departement zal aansturen is nog niet gekend.

Overigens verschuift er nog wel een en ander bij Belgacom. De machine-to-machine (m2m) oplossingen worden samen met de ‘contactless solutions’ (bijvoorbeeld mobiel betalen) uit het innovatie-departement gehaald en geïntegreerd in de Products & Solutions-divisie als een soort competence center. Dat moet duidelijk maken dat beide diensten ondertussen als volwaardige ‘business’ beschouwd worden. Het m2m & contactless solutions competence center zal rapporteren aan Stefan Bovy, vice-president product & solutions enterprise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content