Belgacom scoort netwerkdeal bij Europese Commissie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgacom heeft opnieuw het miljoenencontract voor het beheer van het interne netwerk van de Europese Commissie in de wacht gesleept. Het zogenaamde NMS II-contract (Network Management Services) is goed voor een geraamde 85,6 miljoen euro over maximum 7 jaar (4 jaar plus 3 mogelijke verlengingen van een jaar). De telecomoperator haalde het boven 2 andere kandidaten. De helft van de opdracht wordt uitbesteed, al wil Belgacom niet kwijt aan welk partij. Belgacom zal binnen het contract instaan voor het beheer van het volledige netwerk van de Commissie (monitoring, performantie, capaciteit, … ), de beveiliging ervan en de verdere ontwikkeling ervan. Van Belgacom wordt verwacht dat het de ITIL V3-methodiek toepast en de securitypolicies van de Commissie. Het vorige NMS-contract was al in handen van Belgacom (oorspronkelijk Telindus). In 2009 werd het nog uitgebreid van 27,9 miljoen euro naar 41,84 miljoen euro.

Belgacom heeft opnieuw het miljoenencontract voor het beheer van het interne netwerk van de Europese Commissie in de wacht gesleept. Het zogenaamde NMS II-contract (Network Management Services) is goed voor een geraamde 85,6 miljoen euro over maximum 7 jaar (4 jaar plus 3 mogelijke verlengingen van een jaar). De telecomoperator haalde het boven 2 andere kandidaten. De helft van de opdracht wordt uitbesteed, al wil Belgacom niet kwijt aan welk partij.

Belgacom zal binnen het contract instaan voor het beheer van het volledige netwerk van de Commissie (monitoring, performantie, capaciteit, … ), de beveiliging ervan en de verdere ontwikkeling ervan. Van Belgacom wordt verwacht dat het de ITIL V3-methodiek toepast en de securitypolicies van de Commissie.

Het vorige NMS-contract was al in handen van Belgacom (oorspronkelijk Telindus). In 2009 werd het nog uitgebreid van 27,9 miljoen euro naar 41,84 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content